Välkommen som marknadsaktör till Växjös Stadsfestival,
Karl-Oskardagarna 2023!
Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 1 maj 2023.
Innan du fyller i ansökan är det viktigt att du läser villkoren nedan.
Bekräfta att du läst, förstått och godkänner villkoren genom att bocka i rutan nedan innan du går vidare.
Villkoren är avtalsgrundande.
Klicka här för att bla. ladda ned villkoren som PDF.
1. Betalningsvillkor
1.1. 30 % av totala beloppet faktureras i samband med platstilldelning. Detta belopp betalas inte tillbaka vid eventuellt avhopp.
1.2. Resterande belopp faktureras enligt avtal.
1.3. Genom att betala fakturan har försäljaren accepterat den tilldelade platsen.
1.4. Om fakturan inte betalas i tid övergår platsen omgående till annan sökande.
1.5. Försäljningsytor är markerade av arrangör innan incheckning öppnar. Försäljaren erhåller sig att verka inom denna yta och inte bygga ut sin verksamhet, utan godkännande av arrangör efter kommunikation i förväg. Vid missbruk bötfälls försäljaren, alternativt avvisas från området och mister omgående sin försäljningsplats utan återbetalning.
1.6. Arrangören tar inte emot kontant betalning.
2. Säkerhet
2.1. Festivalen kommer att ha följande öppettider. Samtliga försäljare förbinder sig att följa dessa. Tiderna följer Växjö Citys ordinarie öppettider och erbjuder möjlighet till extra försäljning kväll/ natt som stämmer överens med tillstånd och beslut från Arrangör, Räddningstjänst och Polis.
Utomhus:
Fredag: 10.00 - 20.00 (frivilligt att ha öppet till 01.00)
Lördag: 12.00 - 20.00 (frivilligt att ha öppet till 01.00)
Söndag: 12.00 - 20.00 (frivilligt att ha öppet till kl 23.00)
Inomhus, prel:
Fredag: 10.00 - 18.00
Lördag: 10.00 - 18.00
Söndag: 12.00 - 18.00
2.2. Det är inte tillåtet att sova/övernatta vid eller i sin försäljningsplats.
För mer information om ställplatser se www.karloskardagarna.se/infoutstallare
2.3. Beachflaggor eller liknande dekor utanför tilldelad yta är inte tillåtet och innebär säkerhetsrisk för festivalens besökare, och kommer utan diskussion tas ner av vår trygghetspersonal.
2.4. Försäljningsplats ska stängas och ev. markiser fällas ihop varje kväll när festivalen stänger. Vi rekommenderar att försäljningsplatsen töms på varor och dyl då arrangören inte ansvarar för material som lämnats på platsen över natten.
2.5. Eventuellt extrema höjder på försäljningsplats, tält, foodtruck, fordon, container, stuga skall meddelas arrangören i förväg.
3. Hållbarhet (stickprov kan komma att genomföras på uppdrag av arrangören)
3.1. Observera att vi ej tillåter någon form av plast i engångsmaterial. Det är ett gemensamt beslut tillsammans med många av Sveriges stadsfester och liknande arrangemang. Engångsartiklar ska erbjudas alla kunder vid köp av mat och dryck.
3.1 Inga plastpåsar får användas, gäller även komposterbara plastpåsar gjorda på stärkelse.
3.3. Eget avfall ska källsorteras. Det kommer finnas fler sorteringskärl i centrum än tidigare under festivalen.
3.4. All dryck som säljs i burkar och plastflaskor måste vara en del av det svenska pantsystemet.
3.5. Alla rengöringsprodukter som används ska vara miljömärkta.
4. Logistik & parkering
4.1 Inkörseltillstånd krävs för alla transporter inne på och i anslutning till festivalområdet. Tillstånd erhålls från Arrangören och måste ligga väl synligt i fordonet, och är endast giltig i kombination med registreringsnummer i förväg anmält. Alla som deltar som marknadsaktör 2023 får ett inkörseltillstånd vid incheckning. Vid missbruk dras tillståndet in. Felaktig parkering på festivalområdet kommer bötfällas enligt kommunens parkeringsregler.
För mer information om parkering, ställplatser och förhållninggsregler på plats: www.karloskardagarna.se/infoutstallare
4.2. Transporter inne på festivalområdet är tillåtna fram till kl. 11.00 samt efter kl. 01.00 fre-lör & 20.00 sön. Avvikelser från detta måste godkännas av arrangör. Uppdaterad information och rekommenderade parkeringsplatser under genomförandet finns på: www.karloskardagarna.se/infoutstallare
5. Produktsäkerhet
5.1. Försäljaren är skyldig att informera sig om och följa rådande lagstiftning gällande de produkter som säljs. stiftning gällande de produkter som säljs. Se till exempel
konsumentverkets hemsida för mer information om bl.a produktsäkerhet och CE-märkning. Det är inte tillåtet att sälja nedanstående produkter, och det är arrangören som förbehåller sig rätten att även neka försäljning av andra typer av varor som bedöms vara olämpliga för Karl-Oskardagarna 2023.
- Lotter
- Explosiva eller pyrotekniska varor
- Sprejburkar
- Krigsleksaker
- Tobaksvaror
- Produkter som marknadsför narkotiska preparat
- Pornografiskt, rasistiskt eller på annat sätt kränkande, stötande material
- Piratkopierade varor
- Produkter med politiska budskap
5.2 Utbudet ni anmäler är det enda som kommer godkännas vid eventuell platstilldelning.
Säljer ni något avvikande än ert anmälda utbud under festivalen kommer ni avvisas från försäljningsplatsen och omgående missa er plats utan återbetalning av hyra.
5.3. Arrangören värnar om medlemmar i Växjö City och deras ordinarie verksamhet och utbud.
Inresta försäljare kan därmed nekas plats på marknaden med motivet att efterfrågan på utbudet redan är mättat.
6. Hantverk, väderkänsligt utbud
6.1. Hantverk, väderkänsligt utbud eller extraordinärt produkter och aktiviteter har förtur på våra försäljningsytor inomhus.
6.2. Hantverk avser ett produktionssätt som utförs för hand. Hantverkaren behärskar därmed hela processen. Produkten ska vara tillverkad och designad av hantverkaren eller dennes medarbetare. Produkterna ska i så liten grad som möjligt ha genomgått en industriell process i tillverkningen. Exempel på hantverk: silversmide, ljusstöpning, målning, keramik, glaskonst.
6.3. Väderkänsligt utbud avser böcker, spel, elektronik och annat motiverad extraordinärt utbud eller aktiviteter.
7. Mat & Dryck: (stickprov kan komma att genomföras på uppdrag av arrangören)
7.1. Inget stilla vatten får säljas. Detta gäller oavsett om vattnet kommer från burk, flaska eller kran. I Växjö vill vi främja att dricka vårt eget dricksvatten i stället för buteljerat vatten. Det finns utmarkerade dricksvattenkranar runt om på festivalområdet, och näringsidkare lokalt är instruerade att även erbjuda gratis kranvatten under festivalen.
7.2. Mjölk, socker, kaffe & té bör vara ekologiskt och/eller fairtrade.
7.3. Det finns totalt 14 allergener i EU:s lista. Ni ska ha koll på dessa och har skyldighet att informera besökare om ingredienserna i er mat om det efterfrågas. Läs mer om det på www.livsmedelsverket.se
7.4. Kyckling, ägg och all typ av köttfärs bör vara ekologisk- och alternativ närproducerad. Arrangör och Miljö- och hälsoskyddsinspektörer har rätt att kräva dokumentation eller följesedel som styrker ursprung. Tänk på att skyltning med KRAV samt EU Eko endast är tillåtet om ni har ett godkänt certifikat från dessa instanser.
7.5.Fisk och skaldjur från överfiskade bestånd får inte säljas. Arrangör och Miljö- och hälsoskyddsinspektörer har rätt att kräva dokumentation som styrker ursprung. Se Naturskyddsföreningens lista för mer information om vilka arter som är tillåtna.
Nyheter för 2023:
Vi kommer att ta fram en sms-funktion som kommer att vara en informationskanal till alla marknadsaktörer under själva genomförandet. Detta för att värdefull information för er och eventuella nödmeddelande eller liknande ska nå ut så snabbt som möjligt till alla aktörer som är på plats. Därför är det viktigt att telefonnummer till ansvarig på plats anges vid anmälan.
Välkommen med din ansökan, senast 1 maj!