HELA KRONOBERGS MUSIKTÄVLING
FÖR NÄSTA GENERATIONENS ARTISTER

VAD ÄR
KRISTINA KARUSELLEN?

Är du mellan 15-19 år, bor i Kronoberg och vill få chansen att spela på Karl-Oskardagarna i Växjö?
Då har du kommit helt rätt!

Nu har du chansen att visa upp din talang på en av Kronobergs största musiktävlingar, för unga talanger oavsett genre, musikstil, om du spelar i
band eller är är soloartist!
Du är så välkommen till Kristina Karusellen!
Det blir en spännande, omtumlande och lärorik men framförallt grymt kul åktur!

Upplägget bjuder till ett antal deltävlingar som körs på Bergendahlska gården i Växjö,
en kulturarena i regi av kommunen. Med professionell utrustning och engagerad personal erbjuds en trygg miljö för alla deltagare och besökare.
Deltävlingarna innebär liveframträdande inför publik och jury. Vår jury består av lokala musik- och kulturprofiler samt professionella artister.

Självklart fri entré för publik vid deltävlingar och final så att hela familjen, vänner och fans kan komma och visa sitt stöd! Detta är verkligen en unik möjlighet till att skaffa erfarenhet av liveframträdande, för stor publik och verkligen visa upp er talang!
Kliv på Kristina Karusellen och kom närmare era musikaliska drömmar!

Så, om du är redo att ta din musikkarriär till nästa nivå?
Skicka in er ansökan redan idag via formuläret nedan.

Anmälningar är öppna och vi ser fram emot att se dig på scenen!
::: Glöm inte att snacka med era föräldrar om att delta :::

Hur går det till?

Nedan finns mer information om tävlingen och regler i sin helhet.
Vi rekommenderar att ni går igenom detta tillsammans med era målsmän.

Du har talang, det är vi säkra om!
Den här tävlingen är en unik möjlighet att få framträda live i en trygg miljö med ett riktigt fint pris i potten. Oavsett om du går vidare till final eller inte kommer du får grym erfarenhet av att spela live. Vi bjuder också på tips och coaching under ditt deltagande så du kommer närmare dina musikaliska drömmar.

Det kommer gå rätt snabbt efter att du skickat in din ansökan. Första deltävlingen beräknar vi genomföra i mitten av april. Vår ambition är att så många som möjligt skall få möjligheten att delta men i dagsläget är platserna begränsade.

Ja, du kan ansöka som soloartist och får då vid behov använda dig av backtracks som du producerat.
Ren playback eller singback vid liveframförande av band är inte tillåtet. Förinspelade bakgrunder är tillåtna som del av bidragets arrangemang/ljudbild, men minst ett instrument måste spelas live vid tillfället utöver den ledande sånginsatsen som också ska vara live.

Har du gått vidare till en deltävling, men inte kan framträda för att du blivit sjuk kommer vi försöka flytta ditt deltagande till en annan deltävling. Är detta inte möjligt kommer du tyvärr behöva lämna tävlingen.

Bergendahlska Gården, eller ”BGs” som det också kallas är en kulturell mötesplats för ungdomar. Här har du möjlighet att träffa nya vänner men också lära dig mer om kultur, musik, det instrument du spelar – eller vill lära dig! För mer information om huset klicka här.

Ja du kan ansöka med flera bidrag, men du kommer bara få tävla med 1 bidrag. Därför rekommenderar vi att du endast ansöker med 1 bidrag på det sätt du trivs bäst i.

Nej, det kostar inte något för varken tävlande eller för publik. Ni står själva för alla kringkostnader under tävlingen såsom resor eller boende.

Du ansöker genom att fylla i ett formulär och skicka in en video till oss. Enklast är att klicka på knappen ovan som tar dig til ett formulär där du fyller i alla fälten. Sist i formuläret bifogar du din video och kan även länka till era kanaler på sociala medier. Har du mer frågor eller behöver hjälp skicka ett mejl till [email protected]

fortfarande osäkra?
Välkommen att kontakta oss: