Söt som kondenserad MJölk
Rar som en Kanin
Smakstark som ett smultron

En färgsprakande kärleksförklaring till cirkuskonsten och livet.

Circus I love you är det samtida nordiska cirkuskompaniet som sedan starten 2017 turnerat runt om i Europa, i länder som Frankrike, Sverige, Belgien, Tyskland, Nederländerna och Litauen. I höst turnerar de med Riksteatern med Utopia, en föreställning som bjuder på allt det där som den moderna cirkusen är så bra på; kittlande akrobatik, smittande skratt och fundersam reflektion över kroppens möjligheter och tyngdlagens effekt – allt i ett intimt cirkustält.

Föreställningen Utopia är en komposition för 5 multitalanger, akrobater tillika musiker. En kärleksförklaring till cirkuskonsten och livet, där artisterna genom diverse cirkusdiscipliner jonglerar och balanserar både med och på kroppar och instrument.

Musiken har en särskild plats i Utopia eftersom föreställningen kan sägas komponeras fram med toner, ackord och rytm. Den akrobatiska kompositionen görs samtidigt med den musikaliska och som publik bjuds du på en emotionell resa där varje akt tillsammans bildar en helhet. En färgsprakande ostoppbar maskin som drivs framåt av en entusiastisk energi som smittar av sig på sin publik. Upplev cirkus när den är som bäst – vacker, överraskande och riktigt nära sin publik.

Arrangör: Riksteatern Växjö.

Föreställningslängd: 1 tim utan paus


Föreställningar

> FREDAG 18 AUG: 14.00 & 18.00
> Lördag 19 aug: 14.00 & 17.00
> Söndag 20 Aug: 14.00

Cirkus Utopia framträder på
Domprostemossens grusplan

(bakom Procivitas)