Växjös grymmaste Nördutgång !

Karl-Oskardagarna intar Event Center Knock ‘em Downs eventlokaler under stadsfesten med Växjös första Nerd Event! Fredagen och lördagen 18-19 augusti, kl.14.00-20.00, blir detta nördarnas bästa häng!

Det bjuds på en salig blandning av härligt nördiga aktiviteter!
Vare sig du är en analog legend eller digital nomad är det hit du ska vallfärda. Figurspel, Brädspel, Rollspel, Tärningar, Cosplay, Serier, E-sport, Arcade, Minecraft, Roblox, Fall Guys, Street Fighter och mycket mycket mer!

Öppet Fredag 18 aug & Lördag 19 aug
14.00 – 20.00 // Fri ENTRé


Tävlingar med priser värda 7 000 :-

På plats hittas Consolidate i samarbete med Druidz E-sport och Bitemind Studios som bjuder på en härligt uppkopplad blandning för dig att prova på och delta i tävlingar med spännande priser från Surfire till ett sammanlagt värde av 7000:-! Tävlingarna är i form av turneringar i Fall Guys och Street Fighter 6, så nu är det bara att skippa allt vad solbränna och bad innebär, för nu är det dags för hårdträning.

Spela, gibba, levla, gemja så du har ett riktigt beastmode redo inför Växjös största NÖRDUTGÅNG!

Free 2 Play

Consolidate har med ett gäng konsoler, Xbox Series S med Game Pass så här är det fritt spel hela helgen. Rediga gamingdatorer finns också uppkopplade där vi spelar Minecraft, Roblox & Fortnite. Och Lokala Northern Sky introducerar E-sport för nybörjare (eller utmanar redan erfarna gamers).

Consolidate har funnits sedan 2012 och har hunnit med en del sedan dess, bland annat har de samarbeten med DreamHack, som är en av världens största E-sportsfestival och har sin rot i Jönköping. De är dessutom sponsrade av Xbox, Bandai Namco och Capcom i form av spelkoder från dessa spelföretag så du som besökare ska få en större och mer spännande upplevelse.

E-sports proffset ”LaxFPS”

Under Växjös NERD EVENT kommer det även finnas möjlighet att utmana Northern Skys supercoach LaxFPS (eller Elias som han egentligen heter) i en äkta 1v1 ON STAGE BATTLE! LaxFPS har varit proffs i USA och är nu tränare för Northern Sky’s Valorant lag. Självklart ges även utrymme för dig spela tillsammans med kompisar, att powna några noobs med OP skins eller utmana morsan på spelet hon inte förstår att du inte kan pausa för att maten är klar!

ON STAGE BATTLE,
varje dag kl 18.00 – 19.00

Spelkväll med Nexus & vänner

Växjös populära spelbutik och brädspelscafé Nexus gör oss gladeligen sällskap och erbjuder analoga spel att leva sig in i. Nexus har ett otroligt stort sortiment i butiken med brädspel, figurspel, rollspel och samlarkort. Tillsammans med spelföreningarna VÄS – Växjös spelförening och RageQuit går det nu att testa hur en spelkväll på Nexus kan se ut. 

VÄS håller ställningarna till figurspelet Renegades och kan guida nybörjare vid behov men utlovar att inga förkunskaper behövs. Vill du hellre spela något annat har det utlovats en stor mängd spel till eventet även om det är ett axplock från Nexus stora sortiment i butiken. 

Samlarföremål

Går det att ha ett Nerd Event utan att ha en spel- och samlarförsäljare? Såklart inte!
Nostalgibutiken finns på plats och kommer orsaka det där villhöver kliandet man bara inte kan låta bli. Här finns en stor variation av retro tv-spel och nya spel, samlarobjekt och mjuksi att fastna för i vår försäljningsdel.

Spana in nostalgibutiken.com och börja handla redan nu!

COSPLAY

Om inte det vore nog, vad vore vårt Nerd Event utan Cosplay-artister…. och TOTORO?!

Totoro säger inte nej till att vara med på bild och frågar du snällt. Våra fina Cosplayare från Vetlanda Cosplayförening ställer nog även de gärna med upp på att vara med på bild. Ta tillfället i akt och fråga allt du någonsin undrat om Cosplay, deras kostymer och kulturen! Gänget är på plats både fredag och lördag både på Knock em down men kan även dyka upp på fler ställen runt om i City. Under lördagen håller självaste föreningsordförande samtal om Cosplay och kulturen runt fenomet. Klockslag ännu inte spikat.

Föreningen har funnits sedan 2014 och strävar efter att sprida glädje med sina kreationer med ett fokus på att fler ska bli intresserade av att lära sig sy och skapa kläder.

Har du en egen dräkt hemma?
Kom uppklädd till Nerd Event och delta i utlottningen av presentkort från Växjö City.

KNock em Down

Självklart finns även all nödvändigt snacks, läsk och käk till försäljning hos Knock ém down så du behöver inte äns lämna lokalen på hela helgen ( … förutom under ordinarie stängningstider såklart)

Event Center Knock ‘em Down har i vanlig ordning sitt stora urval av aktiviteter och spel du inte får missa!
VR-Lasergame är en otroligt underhållande aktivitet för både spelande och åskådare. Varför inte fortsätta med actionrummen “The Challenge” där du och dina lagkamrater tävlar i ett digitalt fångarna på fortet, för att tillägga finns även bowling, shuffleboard, interaktiv dart och mycket mer. Då det var hög efterfrågan på en klomaskin förra året kan vi gladeligen meddela att det är här den finns! Så ta med vänner och familjemedlemmar och kör en riktigt spel-och tävlingshelg! 

På Event Center Knock ‘em Downs uteservering kommer det finnas live-DJ som spelar i takt med att härliga Knock-burgare vänds på grillen. Hungrar magen efter mer finns det mat, dryck och snacks att förtära en trappa ner vare sig du är nörd, i sällskap med vänner eller kommer precis som du är, KUL ska vi i alla fall ha det med mätta magar och hungriga sinnen!

Vi gör detta möjligt <3